Information om studentbostäder

Ska du studera eller är student vid Karlstad Universitet eller Yrkeshögskolan i Karlstad så kan du söka och hyra en studentlägenhet.

Hur du söker 
Våra studentlägenheter publiceras på hemsidan under menyn ledigt just nu. Våra studentlägenheter hyrs ut ”först till kvarn”. Du kan enbart söka en lägenhet. När du gjort intresseanmälan försvinner lägenheten från hemsidan och du kommer att få hyra den om du uppfyller uthyrningskraven.

Innan du gör en intresseanmälan 
Innan du kan göra en intresseanmälan så behöver du ha registrerat dig som sökande på Mina sidor »

Intresseanmälan före den 11 juli 
Om du ansöker om lägenhet före den 11 juli behöver du ladda upp ett dokument som styrker att du har ansökt om en plats på en utbildning på Karlstads Universitet eller Yrkeshögskolan i Karlstad. I dokumentet ska även ditt namn eller personnummer finnas med. Dokumentet kan exempelvis vara en skärmbild från antagning.se. 

Detta dokument ska laddas upp på mina sidor under min profil. 

Lägenheten som du anmält intresse för blir reserverad till dig och borttagen från vår sida. Senast den 11 juli klockan 23.59 behöver du ladda upp ditt antagningsbesked för att få möjlighet att skriva ett kontrakt på den lägenhet som du anmält intresse för.

Intresseanmälan efter 11 juli 
Om du ansöker om lägenhet efter den 11 juli ska ett antagningsbesked finnas uppladdat på mina sidor under min profil. 

Övriga uthyrningskrav
Om du uppfyller kravet om antagningsbesked kommer vi att göra en kontroll avseende betalningsanmärkningar. Vid godkänd kontroll så kommer du få ett mejl med ett hyresavtal som du behöver signera med bank id. Skulle du inte ha bank id så behöver du kontakta oss så vi kan ordna ett pappersavtal som du får skriva under.

10-månadershyra
Alla studentavtal har 10-månadershyra där juni och juli är hyresfritt. Du kommer få hyra med studentavtal så länge som du är studerande på Karlstad Universitet eller Yrkeshögskolan i Karlstad.

Vatten och värme ingår i hyran
Vatten och värme ingår i hyran. El mäts i din lägenhet och du betalar den el du har förbrukat på kommande hyresavi. 

Möjlighet att bo kvar i din lägenhet
Trivs du bra i din bostad kan du få möjligheten att bo kvar i din bostad även efter dina studier. Men avtalet kommer då skrivas om till ett vanligt avtal med 12 månadershyra.

Kontakta oss
Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.
bobutiken@skhus.se
Telefon: 0771-404 6 53 måndag-fredag kl. 9:30-11:30

Registrera dig som sökande »
Lediga studentlägenheter »

Fler lägenheter kommer att publiceras löpande under juni och juli

Bilder på lägenheterna och området »
Studentlägenhet soffa Duvkulla exeteriör Studentlägenhet vardagsrum 2