Information om studentbostäder

Ska du studera eller är student vid Karlstad Universitet eller Yrkeshögskolan i Karlstad så kan du söka och hyra en studentlägenhet.

Om våra lägenheter

Våra studentlägenheter ligger på Jakthornsgatan med gångavstånd till Karlstad Universitet och närhet till service såsom matbutik. 

Vi har studentlägenheter i olika storlekar från 1 rum och kokskåp/kokvrå på 19 kvm till 2 rum och kök på 50 kvm. 

Ansökan före den 11 juli 

Om du ansöker om lägenhet före den 11 juli behöver du ladda upp ett dokument som styrker att du har ansökt om en plats på en utbildning på Karlstads Universitet. I dokumentet ska även ditt namn eller personnummer finnas med. Dokumentet kan exempelvis vara en skärmbild från antagning.se. 

Detta dokument ska laddas upp på mina sidor under min profil. 

Senast den 11 juli klockan 23.59 behöver du ladda upp ditt antagningsbesked för att få möjlighet att skriva ett kontrakt på den lägenhet som du anmält intresse för.

Ansökan efter 11 juli 

Om du ansöker om lägenhet efter den 11 juli ska ett antagningsbesked finnas uppladdat på mina sidor under min profil. 

10-månadershyra

Alla studentavtal har 10-månadershyra där juni och juli är hyresfritt. Du kommer få hyra med studentavtal så länge som du är studerande på Karlstad Universitet eller Yrkeshögskolan i Karlstad.

Hur du söker 

Våra studentlägenheter publiceras på hemsidan under menyn ledigt just nu. Du måste registrera dig som sökande för att kunna söka. Våra studentlägenheter hyrs ut ”först till kvarn”. Du kan enbart söka en lägenhet. När du gjort intresseanmälan försvinner lägenheten från hemsidan och du kommer att få hyra den om du uppfyller uthyrningskraven.

Möjlighet att bo kvar i din lägenhet

Trivs du bra i din bostad kan du få möjligheten att bo kvar i din bostad även efter dina studier. Men avtalet kommer då skrivas om till ett vanligt avtal med 12 månadershyra.

 

Registrera dig som sökande


 

En bild tagen mellan Jakthornsgatan 82 och 84

Utemiljö på området Duvkulla