Så här fungerar vår bostadskö

Registrering

För att kunna söka lediga lägenheter hos oss måste du vara registrerad i vårt kösystem. Registrera dig gör du enkelt på Mina sidor. Registrera dig här»
Registreringen är kostnadsfri och öppen för alla som fyllt 18 år. 

Vill du ha hjälp att ställa dig i bostadskön?

Kontakta vår Bobutik så hjälper de dig. Kontaktuppgifter hittar du här».

När du registrerat dig hamnar du i vårt kösystem och du börjar samla poäng direkt. Poängsystemet hjälper oss att avgöra vem som stått längst i kön.

I Stiftelsen Karlstadshus bostadskö får du poäng efter hur länge du har stått i kö – en dag är lika med ett poäng. Av de som anmält intresse för en lägenhet är det den med flest poäng som får välja först. Sedan går det i tur och ordning, utifrån hur många poäng de sökande har. 

Är du ny i kön? Inget hinder, du kan få en lägenhet ändå!

När du söker en lägenhet hos oss jämförs dina köpoäng med andra som anmält intresse för samma lägenhet.  Det innebär att det kan krävas många köpoäng – eller mindre köpoäng. I populära områden med många sökande krävs det ofta fler poäng än i områden där färre söker lägenhet. Att du är ny i kön och har få poäng är alltså inget hinder för att du ska få en lägenhet, det finns alltid en chans!  

När en lägenhet i något av våra fastigheter blir tillgänglig hamnar den under lediga lägenheter på vår hemsida. Du kan själv lägga in en bevakning på intressanta områden och typer av lägenheter. Du blir då meddelad när en lägenhet passar dina önskemål.

Ikon Ingång för en sida

Stiftelsen Karlstadshus är idag den näst största aktören på bostadsmarknaden i Karlstad. Stiftelsen har 2 597 lägenheter i 8 områden.

För att söka lägenhet registrera dig här»